Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire vineri, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitv la 10 ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, a fost dat în urmărire şi Popa Cornel Bogdan, fost şef al Administraţei Cimitirelor, condamnat în acelaşi dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, poliţiştii oraşului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia. Cel în cauză nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dat în urmărire, la nivel naţional”, a transmis IPJ Ilfov. 

 

UPDATE: ”Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei. 

Poliţia Capitalei a transmis date şi cu privire la urmărirea lui Popa Cornel Bogdan. 
 
”Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis sursa citată. 
 
 
De asemenea, Poliţia Capitalei anunţă că alte trei persoane au fost încarcerate. 
 
”Tot astăzi, 13 mai 2022, în aceeaşi cauză, au fost puse în aplicare alte 3 mandate privind condamnarea la pedeapsa cu inchisoarea de 7 ani şi 2 luni, 6 ani şi 10 luni şi respectiv 4 ani. Cei trei bărbaţi au fost conduşi la penitenciar în vederea încarcerării”, a mai transmis Poliţia Capitalei. 
 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Decizia, amânată de mai multe ori până acum, este definitivă. El fusese condamnat în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti.

instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro. 

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.
 
Alte condamnări pronunţate în dosar sunt: Popa Bogdan-Cornel (fost şef al Administraţiei Cimitirelor) - 11 ani şi 6 luni închisoare, Stanca Cristian (fost şofer al lui sorin Oprescu) - 7 ani şi 2 luni închisoare, Constantinescu Mircea-Octavian (director economic în Primăria Capitalei)  - 6 ani şi 10 luni închisoare, Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti - 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Şupeală Florin (fost director în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) - 7 ani închisoare, Albu Romeo - 6 ani închisoare, Niţă Ion  - 7 ani şi 10 luni închisoare, Bengalici Claudiu - 6 ani şi 6 luni închisoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.