Trei oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 11 milioane de lei, doi dintre ei aflându-se sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DNA, Horia Mitacu şi Marian Anghel, administratori ai S.C. Util Telecom S.R.L., au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru  evaziune fiscală în formă continuată, iar Teodor Dobre a fost trimis în judecată pentru complicitate laevaziune fiscală în formă continuată. De asemenea, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată şi a firmelor administrate de aceştia - SC Util Telecom, SC UHP Terminal Oil, SC Trigano Impex, SC Uranus Technology Invest şi SC Ucati Development, pentrucomplicitate la evaziune fiscală.

Procurorii anticorupţie spun că în perioada ianuarie – decembrie 2011 Horia Mitacu şi Marian Anghel, în calitate de administratori ai S.C. Util Telecom S.R.L., au înregistrat în contabilitatea firmei pe care o reprezentau operaţiuni fictive de achiziţie materiale de construcţii de la celelalte patru societăţi, pe care le-au interpus în relaţiile cu furnizorii intracomunitari.Cei doi au fost ajutaţi de Teodor Dobre, care, în calitate de administrator al S.C. Uranus Technology Invest S.R.L. şi al S.C. Trigano Impex S.R.L., le-a furnizat documente justificative, jucând rolul de verigă lipsă în frauda de tip „carusel” concepută de primii doi. Totodată, Teodor Dobre a participat efectiv la circuitele financiare create pentru a da o aparenţă de legalitate tranzacţiilor comerciale fictive înregistrate. Astfel, la solicitarea lui Horia Mitacu, Dobre a retras sume de bani în numerar din conturile societăţilor pe care le administra, pe care, ulterior, le-a predat acestuia din urmă.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 11.014.330 de leim, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă pentru recuperarea acestei sume. 
De asemenea, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunuri mobile şi imobile ale celor trei oameni de afaceri. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.