Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la Parchetul Militar, fostul preşedinte declarând că nu poate să spună în ce dosar a fost citat, dar ştie că Ioan Ghişe i-a făcut o plângere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fostul preşedinte a spus, la intrarea în sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, că nu ştie în ce calitate a fost chemat de procurori.
Traian Băsescu a precizat că ce poate să spună deocamdată este că ştie de o plângere făcută în urmă cu mai mulţi ani de senatorul Ioan Ghişe.
La începutul anului 2013, senatorul Ioan Ghişe a depus o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care i-a reclamat pe Traian Băsescu şi angajaţi de la SPP, arătând că a fost scos cu forţa de la recepţia dată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, de Administraţia Prezidenţială, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

De la Parchetul instanţei supreme, dosarul a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, declara în 2012 că Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţie pentru un incident prin care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi, respectiv prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. 

Ghişe a mers la recepţie îmbrăcat pe sub cămaşă cu un tricou pe care era scris “Poporul a decis, Băsescu e demis", mesaj prin care făcea referire la faptul că Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie 2012. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.