Un bărbat, cetăţean elveţian, şi o femeie au fost arestaţi preventiv, joi, pentru act sexual cu minori, respectiv trafic de minori, primul fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu băieţi cu vârste între 12 şi 16 ani racolaţi de inculpată, care proveneau din familii dezorganizate şi trăiau din cerşit în municipiul Sibiu, cărora le oferea sume modice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inculpaţii Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian, şi Mihaela Boldijar au fost reţinuţi pentru 24 de ore miercuri, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj, fiind acuzaţi de act sexual cu minori, respectiv trafic de minori, potrivit unui comunicat al DIICOT.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, inculpatul Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian care se afla pe teritoriul României de mai mult timp, a căutat şi identificat pe teritoriul judeţului Sălaj dar şi pe raza judeţului Sibiu, mai mulţi copii vulnerabili care să accepte să întreţină relaţii sexuale cu acesta, în schimbul unor sume modice de bani”, se arată în comunicatul DIICOT

Elveţianul s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, care cerşeau sau trăiau din căutarea de alimente, haine şi fier în containere.

”În cursul anului 2015 inculpatul Lombriser Wendelin a abordat-o în faţa gării din Sibiu pe inculpata Boldijar Mihaela, care în acea perioadă petrecea majoritatea timpului în zona gării din Sibiu şi locuia într-o baracă amenajată în această zonă, căreia i-a propus să-i caute copii minori, de sex masculin, în vederea satisfacerii plăcerilor sexuale, în schimbul unor sume de bani. În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum şi de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localităţi din judeţul Sibiu şi care îşi câştigau existenţa singuri prin cerşit pe raza oraşului Sibiu”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Joi, cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Sălaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.