Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că definiţia familiei în Constituţie este un subiect sensibil oriunde în lume şi că legea trebuie să protejeze toţi cetăţenii şi toate cuplurile, iar a avea o definiţie restrictivă ar fi intolerant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu trebuie să ocolim dezbaterea pe acest subiect. Eu cred că sunt cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale şi aleg să nu se căsătorească şi există cupluri formate din persoane de acelaşi sex care aleg să nu se căsătorească sau să se căsătorească şi toate aceste cupluri merită protecţie”, a spus Raluca Prună, la Digi24.

Ea a mai declarat că societatea s-a schimbat şi că este inevitabil ca românii să discute în primul rând şi că izolarea nu este benefică.

"A avea o definiţie restrictivă a familiei tradiţionale ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul în care alege să trăiască, aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea o identitate care ţine de identitatea mea sexuală. Rostul legii e să protejeze toţi cetăţenii, eu cred că suntem o democraţie matură”, a explicat Raluca Prună.

Despre pericolele naţionalismului, Prună a arătat că speră ca cetăţenii români să evite asemenea tentaţii în condiţiile în care există un euroscepticism în creştere, care nu aduce beneficii nimănui.

"A rămâne într-o nişă în ţara noastră, cu mândria de a fi român, nu ne ajută pe noi ca stat”, a încheiat ministrul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.