Prodecanul Facultăţii de Drept de la Universitatea "Petre Andrei din Iaşi", Dan Florin Drugă, reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins luând mită 19.000 de lei de la un student,a fost plasat în arest la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Curţii de Apel din Iaşi au decis ca prodecanul Facultăţii de Drept de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, Dan Florin Drugă, să fie plasat în arest la domiciliu, în timp ce Dan Melinte, cel care l-ar fi ajutat pe Drugă să primească mita, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de complicitate la luare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi l-au reţinut pe Dan Florin Drugă, avocat în Baroul Iaşi, prodecan al Facultăţii de Drept şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, după ce l-au prins când lua de la un student 19.000 de lei, anunţa, marţi, DNA. 

Anchetatorii l-au reţinut şi pe Dan Melinte, pentru că l-ar fi ajutat pe Drugă să primească mită de la student. Melinte ar fi primit de la Dan Drugă, pentru “ajutorul” acordat, 3.500 de lei din mita de 19.000 de lei.

Procurorii DNA Iaşi au cerut Curţii de Apel Iaşi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Drugă şi Dan Melinte.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Dan Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student 18.900 de lei, în vederea înscrierii în anul al treilea de studii.

“Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi”, au scris procurorii în ordonanţa de reţinere. 

Rectorul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Sorin Bocancea, a declarat pentru News.ro că Dan Florin Drugă şi-a dat demisia din toate funcţiile didactice ocupate în cadrul instituţiei, după ce a fost reţinut de procurorii DNA. El a susţinut însă că banii solicitaţi de profesorul Drugă reprezentau taxele restante pe care studentul nu le achitase la timp şi că "nicidecum nu e vorba de mită”.

Rectorul a mai afirmat că totul este o neînţelegere şi că procurorii DNA nu cunosc sistemul de promovare al anilor de studiu în baza creditelor.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.