Procurorul general al României, Augustin Lazăr a vorbit, înainte de participarea la evenimentele legate de ziua Justiţiei de numărul mare de dosare aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dar şi despre problemele de integritate pe care le-a identificat în Ministerul Public şi care trebuie tratate cu prioritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem nişte probleme în legătură cu volumul de dosare care sunt în lucru şi care trebuie soluţionate într-un termen rezonabil. Avem nişte probleme de integritate care trebuie văzute cu prioritate şi principiul integrităţii trebuie văzut ca un principiu director în justiţia română, nu numai în Ministerul Public”, a declarat Augustin Lazăr înainte de începerea evenimentelor legate de Ziua Justiţiei de la Curtea de Apel Bucureşti.

Augustin Lazăr a declarat şi la instalarea în funcţie că Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este organizat după un model al secolului trecut, iar procurorii nu mai pot lucra după aceste norme. Lazăr a precizat atunci că reducerea "stocului de dosare" va fi o provocare pentru Ministerul Public, arătând că PICCJ va manifesta transparenţă, fără a afecta prezumţia de nevinovăţie. 

Înainte de a fi numit de preşedintele Klaus Iohannis în fruntea Ministerului Public, Augustin Lazăr a fost şeful Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia şi are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, din care 18 ani în funcţii de conducere. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.