Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunţat. luni, că respinge ferm atacurile "subculturale" la adresa conducerii Ministerului Public, venite din partea unor persoane publice implicate în proceduri judiciare în curs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totodată, procurorul general asigură opinia publică despre faptul că acţionează energic pentru îndeplinirea rolului constituţional al Ministerului Public de a reprezenta interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor", precizează reprezentanţii Parchetului instanţei supreme.

Precizările vin la câteva ore după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook că procurorul general şi procurorul-şef al DNA mint, prin omisiune, când spun că lupta anticorupţie este în pericol.

"(...) Procurorul General, Augustin Lazăr, şi Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Koveşi, lansează în zeci de interviuri în presa internă şi, mai ales, în presa internaţională informaţia falsă că lupta anticorupţie este în mare pericol din cauza intenţiei politicienilor de a modifica CP şi CPP. Ei mint însă prin omisiune. Ei nu spun că atât CP, cât şi CPP trebuie modificate de Parlament sau Guvern (...), urmare a celor peste 50 decizii de neconstituţionalitate ale CCR şi obligaţiei de implementare a Directivei 343/2016 a Uniunii Europene", a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.