Primarul municipiului Botoşani, liberalul Cătălin-Mugurel Flutur, este urmărit penal de DNA Suceava, el fiind acuzat că a diminuat ilegal redevenţa pentru un contract de concesiune încheiat pentru perioada 2006-2011 pentru un teren de peste 4.600 de metri pătraţi, aflat în proprietatea Consiliului Local, pe care s-a construit un complex comercial, bugetul local fiind prejudiciat astfel cu peste 2 milioane de lei, ”sumă ce reprezintă, totodată, un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primarul municipiului Botoşani, Cătălin-Mugurel Flutur, pentru abuz în serviciu.

În perioada 30 noiembrie 2006-19 decembrie 2011, Cătălin-Mugurel Flutur şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668 metri pătraţi, aflat în proprietatea Consiliul Local Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional.

”Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta. Acest demers a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar”, precizează DNA.

În cauză se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. 

Cătălin-Mugurel Flutur a fost primar al municipiului Botoşani din 2004 până în 2012, iar în iunie 2016 a candidat din partea PNL câştigând un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.