Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, că, în opinia sa, legile Justiţiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultări şi dezbateri în comisii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca să nu ne mai chinuim, eu cred că legile Justiţiei ar trebui duse direct la Parlament, să facă consultări, să se ducă în Comisii", a afirmat Tudose.

El a precizat că în acest sens este necesar şi acordul politic al coaliţiei.

În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, premierul a spus că este necesară o dublă subordonare.

"În mod normal, Inspecţia Juridică ar trebui să fie un organism independent. Numai că cine îi numeşte? Şi atunci, poate apărea subordonarea. Poate veni cineva cu o soluţie. Trebuie şi un anumit control apoi - dacă oamenii ăia superbi care sunt puşi o iau razna? O soluţie.... am vorbit cu domnul Toader să încercăm să imaginăm o dublă cheie, să nu fie doar mâna cuiva, ci şi a altcuiva, iar dacă ambele decid că lucrurile au luat-o razna, să poată interveni. Teoretic, încă legile justiţiei nu sunt la Guvern, aşteaptă nişte avize, Comisia de la Veneţia se întruneşte parcă abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul şi-o asumă", a afirmat premierul.

El a mai spus că susţine legea răspunderii magistraţilor, dar într-o anumită formă.

"Nu în ideea de a le pune hăţ, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu să facem un căpăstru. Luăm la întâmplare un magistrat, când numără speţele în zeci, sute de dosare, e o problemă, nu poţi să faci asta fără să faci o greşeală", a mai spus Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.