Persoana care a anunţat, marţi, la 112 amplasarea unor recipiente cu gaz sarin la Aeroportul ”Henri Coandă” şi la Gara de Nord a fost reţinută. Este vorba despre un bărbat, descoperit în zona centrală a municipiului Ploieşti. Procurorii şi poliţiştii au stabilit că a mai făcut trei astfel de ameninţări în trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 29 ianuarie 2019, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au depistat, în zona centrală a municipiului Ploieşti, un bărbat bănuit că, în cursul aceleiaşi seri, ar fi alarmat autorităţile, prin serviciul 112, cu privire la amplasarea unor bombe cu gaz sarin, în Bucureşti”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Române.

La rândul lor, reprezentanţii DIICOT au precizat că au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului. Acesta este suspectat de patru infracţiuni de „alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave”.

”În fapt s-a reţinut că la data de 29 ianuarie 2019, ora 18:13, inculpatul P.C. a apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că în zona Gării de Nord din Bucureşti şi în zona Aeroportului Henry Coandă se află două recipiente cu gaz SARIN care vor sări în aer. În urma controlului pirotehnic efectuat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, în cele două locuri în care s-a anunţat că ar fi fost amplasate, s-a constatat că ameninţarea nu se confirmă”, au precizat procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, bărbatul este suspectat în alte trei dosare similare.

Astfel, la data de 18.04.2018, în jurul orei 17:50, el ar fi apelat S.N.U.A.U. 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.

La data de 16 noiembrie 2018, ora 23:35, a apelat 112, ocazie cu care a comunicat operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni.

De asemenea, la data de 19 decembrie 2018, orele 19:59 şi 20:06, bărbatul a sunat la 112 şi a comunicat operatorului că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Verificări suplimentare au fost dispuse marţi la terminalul de pasageri al Aeroportului "Henri Coandă" după ce un apel la 112 anunţa amplasarea unor recipiente cu gaz sarin, o ameninţare similară vizând şi Gara de Nord.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.