Patru persoane au fost reţinute de DIICOT Covasna, fiind acuzate că au recrutat şi obligat mai multe fete cu vârste sub 18 ani să se prostitueze într-un club de noapte din municipiul Sfântu Gheorghe, unul dintre suspecţi întocmind contracte de muncă pentru toate angajatele localului ca ”îngrijitor spaţii hoteliere”, deşi acestea nu erau remunerate, vrând astfel să creeze o aparenţă de legalitate a activităţilor desfăşurate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

În perioada 2005 - mai 2016, suspecţii Adrian Grăjdeanu, Eugraf Grăjdeanu şi Loredana Tilici au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop recrutarea şi determinarea mai multor fete cu vârste sub 18 ani să practice prostituţia într-un club de noapte din municipiul Sfântu Gheorghe, pentru obţinerea de foloase materiale.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că Eugraf şi Adrian Grăjdeanu se ocupau de recrutarea minorelor, furnizarea de clienţi pentru întreţinerea relaţiilor sexuale, dar şi de supravegherea activităţii acestora.

”Grăjdeanu Adrian le oferea explicaţii victimelor noi recrutate, respectiv programul de lucru, modalitatea în care se procedează în cazul în care un client doreşte să întreţină relaţii sexuale cu ele, tarifele pe care trebuiau să le perceapă, atât pentru cameră şi şampanie, cât şi pentru actul sexual”, arată DIICOT.

Şi Loredana Tilici se ocupa de recrutarea tinerelor care să lucreze în club, de supraveghea acestora pentru a se asigura că atrag clienţii, dar şi de instruirea fetelor cu privire la tarifele pe care trebuia să le practice şi modul în care trebuia să procedeze în cazul în care aveau clienţi care doreau să întreţină relaţii sexuale. Tot ea încasa banii ”care reprezentau contravaloarea camerei folosite pentru relaţii sexuale şi a băuturilor alcoolice consumate de către clienţi”, precizează anchetatorii.

În luna aprilie 2010, grupului infracţional organizat i s-a alăturat şi Cristina Arabela Papari, care se ocupa atât de recrutarea şi determinarea mai multor fete să practice prostituţia cât şi de crearea unei aparenţe de legalitate a activităţilor desfăşurate în clubul de noapte, întocmind în acest sens contracte de muncă pentru toate angajatele clubului ca ”îngrijitor spaţii hoteliere”, deşi acestea nu erau remunerate, implicându-se activ în administrarea acestuia pentru bunul mers al activităţii, mai arată DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe  documente, medii de stocare, telefoane mobile, suma de 23.500 de lei şi 10.000 de euro.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor conturi bancare şi imobile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.