Opt persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute la o fabrică de textile şi la firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi produs un prejudiciu de 11,5 milioane de lei. Anchetatorii acuză firmele că au importat produse textile la preţuri subevaluate, apoi le-au vândut la preţul pieţei în complexuri comerciale din Bucureşti şi din alte judeţe, banii obţinuţi din tranzacţiile nereale ajungând în conturile a şapte societăţi de tip "fantomă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au probe că, începând din 2013, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de produse textile.

“Activitatea infracţională consta în producţia/importul de produse textile la preţuri subevaluate, produse care ulterior erau valorificate la preţul pieţei în complexuri comerciale atât în Bucureşti, cât şi în alte judeţe din ţară. Sumele aferente tranzacţiilor nereale au fost transferate în conturile a 7 societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă», fiind ulterior retrase în numerar şi restituite reprezentanţilor societăţilor care alimentau conturile”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, au făcut, luni, 33 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa, la domiciliile persoanelor implicate, în spaţii de producere, la puncte de lucru şi la sedii sociale ale societăţilor vizate, de unde au ridicat mai multe înscrisuri contabile şi extracontabile, acte de proprietate şi carduri bancare.

De asemenea, 18 persoane au fost duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 5, opt dintre acestea fiind reţinute pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor.

În urma percheziţiilor a fost indisponibilizată suma de 23.000 de lei şi fond de marfă în valoare de peste 350.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asigurătorii în cazul fabricii de confecţii şi a şase imobile, până la acoperirea în totalitate a prejudiciului cauzat bugetului de stat, estimat la 11,5 milioane de lei.

Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.