Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, este audiată, la această oră, la Parchetul instenţei supreme în dosarul în care a reclamat că a găsit un microfon în locuinţa sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a ajuns la Parchetul General după ora 10.30 şi a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor legate de declaraţiile făcute de premierul Mihai Tudose. El a declarat miercuri seară, la Antena 3, că ministrul Carmen Dan l-a minţit şi că nu mai poate lucra cu aceasta, iar dacă îşi va da demisia o va accepta.

La sfârşitul lunii noiembrie, ministrul Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu, iar dosarul a fost preluat de parchetul instanţei supreme. 

Carmen Dan declara, la sfârşitul lunii decembrie, că expertiza tehnică a fost finalizată în dosarul deschis la Parchetul General pentru violare de domiciliu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pe eticheta microfonului este trecut anul de fabricaţie 2009, iar dispozitivul este evaluat la aproximativ 300 de euro, datele de până acum arătând că ar fi fost montat de către o persoană fizică, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională.

În urma verificărilor, anchetatorii au ridicat inclusiv butucul de la uşa apartamentului din Bucureşti în care ministrul Carmen Dan locuieşte în chirie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.