Ministerul Public spune că la rectificarea bugetară a Guvernului pe acest an creditele bugetare pentru cheltuieli reprezentând ”bunuri şi servicii” au fost diminuate cu 10 milioane de lei, cu consecinţe asupra activităţii parchetelor, şi, întrucât o pondere importantă în această categorie de cheltuieli o au cele care vizează instrumentarea dosarelor penale, ordonatorii secundari şi terţiari de credite din Ministerul Public urmează să prioritizeze cheltuielile destinate activităţilor de urmărire penală, iar la prima rectificare bugetară să fie solicitate sumele necesare restabilirii echilibrului bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Public afirmă că o pondere importantă a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii o reprezintă cele care vizează instrumentarea dosarelor penale - expertize judiciare, tehnice şi contabile solicitate în dosare penale, traducerile impuse de rezolvarea dosarelor, inclusiv rechizitoriile în dosarele penale în care sunt implicaţi cetăţeni străini.

"Potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 78/2018 a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, creditele bugetare aprobate pentru Ministerul Public pentru anul 2018 la titlul de cheltuieli ”Bunuri şi servicii” au fost diminuate cu suma de 10.000 mii lei, cu consecinţe asupra activităţii unităţilor şi structurilor de parchet, reducerea bugetară fiind distribuită proporţional între acestea. Întrucât o pondere importantă în această categorie de cheltuieli o au cele care vizează instrumentarea dosarelor penale (expertize judiciare, tehnice şi contabile solicitate în dosare penale, traducerile impuse de rezolvarea dosarelor, inclusiv rechizitoriile în dosarele penale în care sunt implicaţi cetăţeni străini), ordonatorii secundari şi terţiari de credite din cadrul Ministerului Public urmează să prioritizeze cheltuielile destinate activităţilor de urmărire penală, iar la prima rectificare bugetară să fie solicitate sumele necesare restabilirii echilibrului bugetar", a transmis Ministerul Public, miercuri, printr-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.