Un medic şi un asistent de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor au fost trimişi în judecată de DNA Oradea, fiind acuzaţi că, în perioada mai-iunie 2015, au primit mită de la mai multe persoane cărora le-au dat decizii medicale de încadrare într-un grad de invaliditate sau le-au prelungit concediul medical cu peste 90 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a Ancăi Domnica Grigorescu, la data faptei medic specialist la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, pentru luare de mită, în formă continuată (158 acte materiale), şi a lui Johannes Ladislaus Pelle, la data faptei asistent medical la aceeaşi instituţie, pentru luare de mită (10 acte materiale), complicitate la luare de mită (24 acte materiale) şi dare de mită (3 acte materiale), toate în formă continuată. 


Anchetatorii arată că, în perioada 11 mai - 11 iunie 2015, medicul Anca Domnica Grigorescu a primit în mod direct, repetat, de la persoanele care au venit la cabinetul său medical suma totală de 27.036 lei.

Banii au fost primiţi de Grigorescu pentru a emite decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate, pentru a efectua revizuiri medicale ale pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă, dar şi pentru a prelungi concediul medical cu peste 90 de zile. 

În aceeaşi perioadă, Johannes Ladislaus Pelle a primit de la Anca Domnica Grigorescu mai multe sume de bani obţinute de medic în modalităţile de mai sus, asistentul medical ştiind acest lucru.

Totodată, Johannes Ladislaus Pelle a preluat de la pacienţi acte medicale şi sume de bani, pe care ulterior le-a dat lui Grigorescu.

”În acelaşi context, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit în mod repetat, de la o parte din persoanele care s-au prezentat la cabinetul medical Grigorescu Anca Domnica, în scopul menţionat mai sus, sume de bani din a căror valoare s-a putut stabili în mod cert doar suma totală de 1.122 lei. Aceşti bani au fost primiţi de inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul medical, la completarea deciziilor medicale în conformitate cu criteriile de diagnostic clinic şi funcţional, la întocmirea şi evidenţa dosarelor existente etc”, arată DNA.

În 12 mai, 3 şi 11 iunie 2015, Johannes Ladisalus Pelle i-a dat altui medic, în cabinetul acestuia, mai multe sume de bani care nu i se cuveneau, ”pentru a nu-şi îndeplini unor acte care priveau aceleaşi aspecte, menţionate mai sus”, precizează procurorii.

Procurorii anticorupţie au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile care aparţin Ancăi Domnica Grigorescu şi lui Johannes Ladisluas Pelle.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.