Un medic din Comisia de expertiză medicală a Casei de Pensii Maramureş şi o asistentă medicală au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Cluj la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), asistenta a primit bani de la peste 170 de beneficiari sau potenţial beneficiari ai pensiei de invaliditate pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, iar medicul - de la 70 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, în 6 septembrie, pe Marian Mitre, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare patru ani şi interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită.

Totodată, instanţa a condamnat-o pe Floarea Mestic, secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare trei ani şi interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită.

Hotărârea este definitivă.

Conform sursei citate, în perioada 18 iulie - 8 august 2017,  Floarea Mestic a primit, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 de acte materiale).

Totodată, în luna august 2017, în aceleaşi condiţii, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Marian Mitre a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

În acest caz, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au fost delegaţi de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş să efectueze acte de procedură penală necesare probatoriului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.