Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a răspuns ministrului Justiţiei, după ce acesta a spus că nu l-a convins prin explicaţiile date asupra raportului, ea afirmând că nu a venit la CSM pentru a-l convinge pe el, ci pentru a oferi explicaţii şi probe că ceea ce a susţinut el nu este adevărat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu sunt aici să vă conving pe dumneavoastră. Sunt aici să ofer explicaţii şi probe că ceea ce aţi susţinut dumneavoastră nu este adevărat. Dacă voiaţi să fiţi convins, am fi discutat", i-a răspuns Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi la CSM, după ce procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi-a prezentat punctul de vedere, că raportul acesteia "poate fi seducător, convingător", dacă îl face în faţa celor care nu se pricep deloc şi că pe el nu îl poate convinge. El a mai spus că speră că adevărul va ieşi la suprafaţă, pentru că societatea are nevoie să ştie adevărul ca să ştie ce măsuri să ia.

"Discursul dumneavoastrp poate fi seducător, convingător, dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep deloc. Categoric nu mă convingeţi. Aţi vorbim despre măreţele realizări în privinţa indisponibilizării", a spus Toader, după ce Kovesi a răspuns, punctual, la toate cele 20 de acuzaţii din raportul ministrului Justiţiei în baza căruia propune revocarea ei din funcţie.

"Am început spunând că dezbaterea de astăzi să fie un moment al adevărului şi sper că adevărul va ieşi la suprafaţă, că societatea are nevoie să ştie adevărul ca să ştie ce măsuri să ia. Spuneaţi că nu aveaţi de unde să anticipaţi ce va spune CCR, perfect adevărat. Dar nu puteaţi spune că nu ştiaţi că procurorul nu se poate substitui instanţei de contencios administrativ. Cu privire la neprezentarea la comisie, nu vă supăraţi, dar aţi denaturat un pic. Curtea spune că nu aţi răspuns concret la toate întrebările", a afirmat Toader.

În ceea ce priveşte prezenţa ei la comisia parlamentară, el i-a reproşat că, chiar dacă susţine că a răspuns, nu a răspuns complet.

Ministrul Justiţiei i-a spus şefei DNA că nu îi va da replică la replică pentru că nu este nici timp şi nici cazul, dar că nu l-a convins. 

"Comparaţia dintre CSM şi CCR este bună pentru cei care nu cunosc. Decizia CSM te duci şi o ataci în contencios, decizia CCR e definitivă. Decizia CSM poate să se refere la oameni, decizia CCR se referă la legi. (...) Pe mine nu m-a convins nimic din contraargumentele dumenavoastră. (...) Sigur, nu va judeca doar Secţia de procurori. Vor judeca românii. Convingerea mea este că adevărul va ieşi la suprafaţă. Adevărul trebuie ştiut. Dumneavoastră spuneţi că totul este perfect. V-am contrazis prin cele notate în raport. Spuneaţi că aveţi deschidere la dialog. Foarte bine. Mâine aveţi bilanţul. Mi-aţi trimis şi o invitaţie. Vă mulţumesc, dar nu voi veni", a continuat Toader.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.