Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat luni, răspunzând unei întrebări privind denunţul făcut anul trecut de fosta noră a lui Virgil Măgureanu care vizează mai multe persoane, printre care şi fostul prefect al judeţului Teleorman Carmen Dan, în prezent ministru de Interne, că a fost începută urmărirea penală in rem, nicio persoană neavând în prezent calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost înregistrat ca dosar penal, s-a început urmărirea penală in rem, adică faţă de fapte, în prezent nu are calitatea de suspect sau de inculpat în acest dosar nicio persoană”, a spus Laura Codruţa Kovesi, întrebată, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, ce s-a întâmplat cu denunţul din martie 2016 al Alinei Petre, fosta noră a fostului director al SRI Virgil Măgureanu, care spunea că a adus acuzaţii mai multor persoane, printre care şi fostul prefect de Teleorman Carmen Daniela Dan, noul ministru al Afacerilor Interne.

În 14 martie 2016, Alina Petre a fost la DNA şi a făcut, alături de omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian, mai multe denunţuri care îi vizează pe fostul ei socru, Virgil Măgureanu, Carmen Daniela Dan, în calitate de prefect al judeţului Teleorman, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, eurodeputat Adina Vălean, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, oamenii de afaceri Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru, şi magistraţii Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov, şi Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti.

În 16 martie 2016, Alina Petre a depus alte denunţuri, atât la DNA central, cât şi la DNA Ploieşti. În aceeaşi zi a mers la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti, unde a depus probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

Pe 24 martie, Petre şi Ghiulbenghian au depus noi denunţuri la DNA, vizându-i pe Traian Băsescu, fostul şef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori DNA

"Am o problemă de constiinţă civică, pentru că am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte. Eu am suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. (...) Fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, atât la Chiliman, cât şi Oprescu”, a spus pe 14 martie Alina Petre, precizând că a făcut denunţuri privind fapte petrecute în decursul a zece ani.

Întrebată de jurnalişti dacă deţine probe pentru acuzaţiile pe care le face, Alina Petre a spus: "Sunt acte obţinute, înscrisuri”.

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus şi în octombrie 2015 mai multe plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de parte vătămată. Ea arăta atunci că este vorba despre acuzaţii de corupţie, în condiţiile în care domnul Virgil Măgureanu şi familia" i-au afectat "toate interesele". 

În 29 martie, Alina Petre a fost audiată la DNA, în cazul denunţurilor pe care le-a făcut, ea declarând atunci că a oferit detalii noi.

"Eu am spus tot ceea ce ştiu eu, nu caut să întăresc ceva anume. Nu am nevoie de susţinători. Eu ştiu ceea ce spun şi nu mă joc cu această instituţie. Nu pot risca să fiu pusă sub acuzaţii de tăinuire sau de complicitate şi nu vreau să risc pentru ce au făcut ei, de aceea fac aceste denunţuri”, spunea atunci Alina Petre, la ieşirea de la DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.