Inspectorul şef al IPJ Buzău Virgil Pantazi a declarat luni, referindu-se la afirmaţiile făcute de deputatul PSD Andreea Cosma şi de fratele acesteia conform cărora martori falşi erau trimişi de la DNA Ploieşti pentru a fi testaţi cu poligraful la Buzău, că există practica de a se face astfel de teste în alt judeţ şi că nu au existat contestaţii vizând activitatea psihologului care operează poligraful de la Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă de duminică seară am dispus constituirea unui colectiv condus de adjunctul meu care va avea ca obiect stabilirea şi clarificarea tuturor aspectelor semnalate. Mai mult, am solicitat IGPR specialişti din cadrul Institutului Criminalistic care să vină să completeze activităţile pe care le vom desfăşura noi pentru a clarifica pe deplin cele afirmate în aceste emisiuni. Tot atunci se va stabili si vechimea aparatelor de care s-a făcut vorbire", a explicat inspectorul şef al IPJ Buzău, Virgil Pantazi.

Întrebat de ce martori trimişi de la Ploieşti au făcut testul poligraf la Buzău, el a explicat: "În mod constant se solicită astfel de lucrări şi la rândul nostru şi noi solicităm lucrări la alte inspectorate".

Referindu-se la psihologul  care operează poligraful, Pantazi a spus vă acesta este "un ofiţer calificat care şi-a făcut treaba în mod constant şi că nici în situaţiile invocate în spaţiul public şi nici în alte situaţii nu au existat contestaţiii vizând activitatea sa.

Poliţia Română anunţă că s-a constituit o echipă de control pentru a face verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia au a reclamat că testele cu poligraful făcute la acest inspectorat d epoliţie ar fi fost falsificate.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat încă de luni dimineaţă că vor fi făcute verificări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, după ce şi deputatul Andreea Cosma, dar şi fratele acesteia au susţinut că, pentru susţinerea unor declaraţii mincinoase, martori falşi trimişi de la DNA Ploieşti erau testaţi cu aparatul poligraf de la Buzău, iar proba era prezentată în instanţă.

Conform IGPR, la IPJ Buzău, în perioada 2014-2017 au fost făcute 91 de testări cu aparatul poligraf, niciun rezultat nefiind contestat.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.