Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, care execută în prezent o pedeapsă de şase ani de închisoare în dosarul "Microsoft”, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar în care este acuzat că a primit 200.000 de lei de la reprezentantul unei firme pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit ca să ajute societatea respectivă să obţină un contract de lucrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Ştefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al fostului PDL, pentru trafic de influenţă.

În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenţiona să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Ştefan i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau să fie executate.

”Banii respectivi au fost pretinşi de inculpatul Ştefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări”, arată DNA.

În baza acestei înţelegeri, în anul 2011, Gheorghe Ştefan a primit, printr-un intermediar, de la reprezentantul societăţii comerciale în cauză, în numerar, suma de 200.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

În afară de acest dosar, Gheorghe Ştefan a mai fost trimis în judecată în alte cinci dosare, în unele dintre acestea fiind deja condamnat.

Gheorghe Ştefan execută din octombrie 2016 o pedeapsă de şase ani de închisoare în dosarul "Microsoft”.

În 3 martie, Ştefan a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în al optulea dosar de corupţie "Poşta Română", în care prejudiciul este de 2,2 milioane de lei. Alături de Ştefan vor fi judecaţi, de către magistraţii Tribunalul Bucureşti, doi foşti directori din compania naţională şi doi oameni de afaceri.

De asemenea, în 20 aprilie, Gheorghe Ştefan a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare, după ce a recunoscut că a făcut trafic de influenţă şi şi-a folosit funcţia de vicepreşedinte al PDL pentru a obţine ilegal bani pentru partid, în aceeaşi cauză fiind judecat şi fostul secretar general al PDL Vasile Blaga. Instanţa a dispus confiscarea de la Gheorghe Ştefan a sumei de peste 1,6 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.