Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director al SRI, a declarat, vineri, la ieşirea de la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa, că a explicat modul în care s-a implicat SRI în această operaţiune, care din punctul său de vedere a fost „o operaţiune de succes”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus cum s-a implicat SRI în această operaţiune. Am precizat că nu am sesizat aspecte care să facă cumva obiectul vreunei infracţiuni”, a declarat George Maior.

El a susţinut că „a fost o audiere foarte bună şi lămuritoare”.

„SRI a fost extraordinar de eficient şi competent. Extradărea s-a realizat în contextul clar legal definit de legislaţia românească”, a subliniat fostul director al SRI.

„S-a realizat în contextul unui task force instituţional, lucru care sper să se mai realizeze şi acum în alte cazuri. (...) în audiere s-au dat toate explicaţiile cum s-a realizat această operaţiune de succes”, a mai spus Maior.

La sosirea la Secţia specială, George Maior a declarat că „SRI şi-a făcut datoria exemplar”.

El a spus că s-a prezentat acum la Secţia specială pentru că până acum nu a putut din motive obiective.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Ea a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocat măsura.
 
Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.
 
Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.
 
Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.