Fostul director general al Electrica SA Ioan Folescu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurori, într-un dosar de luare de mită, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), precizând că suma totală pe care ar fi primit-o inculpatul se ridică la 6,8 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 2010 - 2013, inculpatul Folescu Ioan, în calitate de persoană cu funcţie de conducere în cadrul SC Electrica SA., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30 la sută şi 50 la sută (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanţă încheiate între SC Electrica SA şi societatea acesteia din urmă", precizează procurorii.

Banii ar fi fost pretinşi şi primiţi în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective, mai arată reprezentanţii DNA.

"Mecanismul de remitere a banilor a fost unul complex, fiind implicate mai multe societăţi pe care persoana prestatoare a serviciilor le controla. Ulterior, prin intermediari, sumele de bani erau remise cash inculpatului Folescu Ioan", spun procurorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.