Fostul director al sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu, alături de alte două persoane care au făcut parte din conducerea unităţii, fiind acuzat că a acceptat recepţia unui echipament cu toate că nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire a licitaţiei, prejudiciind compania cu peste 3,1 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a anunţat, miercuri, că fostul director al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz Avram Pantelimon a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu şi Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producţie în cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Tg. Mureş, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA - Sucursala Târgu Mureş a organizat o licitaţie pentru implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în Cojocna, judeţul Cluj”, fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei firme. 

Avram Pantelimon şi ceilalţi doi directori, care făceau parte din comisia de recepţie a lucrărilor, au semnat un document privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost făcută recepţia unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract. Cei trei directori au creat Romgaz un prejudiciu de 3.157.970 de lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv. În acelaşi timp, a fost creat un folos necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepţionat şi apoi achitat în întregime de către companie, spun procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş. 



În mai 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte, care trebuia executată de o asociere din care făcea parte şi Primăria, să fie făcută din bugetul societăţii naţionale. În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Ioan Ştefan, la data faptei directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureş a Romgaz, Emil Valentin Mincan, şeful Secţiei de Producţie a unităţii, şi Ioan Tiberiu Olaru, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.