Fosta directoare a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea, Laurenţia-Mariana Militaru, este cercetată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, ea fiind acuzată că a încheiat ilegal trei contracte privind lucrări de întreţinere şi reparaţii la sediul instituţiei la preţuri subraevaluate. Unul dintre contracte ar fi fost achiziţionat la un preţ mai mare cu 340% faţă de cel al pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, a inculpatei Laurenţia-Mariana Militaru, în calitate de director al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea la data faptelor, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată, potrivit unui comunicat publicat joi de DNA.

În aceeaşi cauză a mai fost pus sub control judiciar şi Bogdan Bănuţ, administrator al unei societăţi comerciale, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată. 

Procurorii spun că au date şi probe care arată că ”în perioada 2012 – 2013, inculpata Militaru Laurenţia-Mariana, în calitate de director al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la preţuri supraevaluate două contracte cu o societate comercială, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuţie privind întreţinerea şi amenajarea sediului Direcţiei”.

Contractele atribuite ilegal au vizat ”lucrări de reparaţie instalaţie canalizare subsol” şi ”achiziţie cazan de apă caldă pentru centrala termică”, în valoare totală de 87.535 de lei. Lucrările în cauză au fost efectuate doar în proporţie de aproximativ 10%, deşi preţul a fost achitat integral, susţin anchetatorii.

De asemenea, procurorii mai arată că produsul care a făcut obiecul celui de-al doilea contract a fost achiziţionat ”la un preţ vădit supraevaluat”, cu 340% faţă de preţul real al pieţei.

”În cursul anului 2015, inculpata Militaru Laurenţia-Mariana, în aceeaşi calitate şi beneficiind de ajutorul inculpatului Bănuţ Bogdan, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziţia de «lucrări de reparaţie instalaţie / reţea termică» în valoare totală de 110.030 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Şi în acest caz, lucrările contractate au fost efectuate doar parţial, preţul fiind achitat integral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.