Constantin-Marius Maftei, fost director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, el fiind acuzat că ar fi depus 23 de cereri întocmite în baza unor contracte de închiriere a unor imobile, deşi nu a locuit niciodată acolo, în urma cărora instituţia a plătit ilegal suma de peste 58.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constantin-Marius Maftei, fost director al Direcţiei Secretariatul Tehnic al Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost trimis în judecată de DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada iunie 2016 - aprilie 2018 Constantin Maftei a determinat mai multe persoane din conducerea instituţiei să întocmească ilegal şi să semneze aprobarea lunară a unor documente elaborate în cadrul unei proceduri de compensare a chiriei. El a depus 23 de cereri întocmite în baza unor contracte de închiriere a unor imobile, deşi nu a locuit niciodată acolo, în urma cărora Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, în mod nelegal şi fără drept, a dispus plata sumei totale de 58.075,46 lei, care reprezintă o pagubă adusă bugetului Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie s-a constituit parte civilă cu suma de 58.075,46 de lei. În acest caz, procurorii au instituit sechestru pe suma de 59.000 de lei dintr-un cont al fostului director.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.