Un fost angajat al Primăriei Capitalei a fost trimis în judecată pentru că ar fi cerut peste 40.000 de euro mită, din care a primit 12.000 de euro, ca să modifice un plan de urbanism zonal (PUZ) pentru ca pe un teren în suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi de pe Splaiul Independenţei încadrat ca "spaţiu verde” să se poată construi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Gheorghe Cosmin Metescu, la data faptei funcţionar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru luare de mită, şi pe Marius Răduţă-Kobilanski, pentru complicitate la luare de mită. 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada ianuarie - iunie 2015, Gheorghe Cosmin Metescu a cerut, prin intermediul lui Marius Răduţă-Kobilanski şi al unei alte persoane, o sumă între 40.000 şi 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat în Bucureşti, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal.

În urma acestei modificări, terenul, în suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, situat pe Splaiul Independenţei, în Sectorul 6 al Capitalei, urma să aibă caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, acea suprafaţă era încadrată în categoria "spaţii verzi”.

În 11 iunie 2015, Cosmin Metescu a fost prins în flagrant când primea 12.000 de euro din suma cerută.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.