Procurorul Florentina Mirică, unul dintre candidaţii pentru postul de procuroru-şef al DNA, a declarat, joi dimineaţă, înaintea interviului pe care îl susţţine cu ministrul Justiţiei, că DNA trebuie să continue lupta anticorupţie, spunând că acest fenomen este generalizat - de la ciocolata pe care o dăm funcţionarilor la ghişeu, până la procentul de 10 la sută din valoarea contractelor atribuite. Întrebată dacă va cântări în evaluarea pe care o va face ministrul faptul că ea este considerată o apropiată a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, Mirică a spus că acesta nu este un argument legal şi speră să nu conteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică, a spus, la intrarea la Ministerul Justiţiei pentru susţinerea interviului, că se simte pregătită să că speră şi trebuie ca DNA să continue misiunea de eradicare a corupţiei.

"Sper că experienţa şi proiectul managerial care să fie de succes pentru această instituţie, care trebuie să îşi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat -  de la mica corupţie, acea ciocolată dată de la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, obţinerea examenului de licenţă, până la vestitul 10% din valoarea contractelor, acesta este motivul pentru care DNA trebuie să îşi exercite atribuţiile legale.", a declarat Florentina Mirică, întrebată ce o recomandă pentru acest post.

Întrebată dacă crede că va conta în evaluarea pe care o va face ministrul faptul că este considerată o apropiată a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, Mirică a răspuns: "În mod evident nu este un argument legal şi sper să nu conteze".

De asemenea, întrebată dacă va conta faptul că a instrumentat dosare cu nume grele, precum Gabriel Oprea, Florentina Mirică a afirmat că nu îşi poate imagina cum ar putea să nu cântărească experienţa sa.

"Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei. Este un început bun acest interviu", a mai declarat procurorul DNA Florentina Mirică.

Ea a ţinut să precizeze, legat de inforrmaţiile privind o acţiune a Inspecţiei Judiciare împotriva sa, că nu a fost vorba despre o acţiune disciplinară, ci despre o dispută juridică tranşată de Curtea Constituţională: "Aş fi avut o acţiune disciplinară referitoare la deconspirarea unul martor, este greşit. Nu este adevărat. Acţiunea disciplinară a privit o dispută juridică, tranşată de CCR şi faptul că dreptul la apărare este prioritar faţă de protecţia informaţiilor clasificate".

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA -  procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică, procurorul şef al Secţiei judiciare penale, Elena Grecu şi adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Lazăr - au fost chemaţi la Ministerul Justiţiei începând cu ora 9.00, pentru susţinerea interviului cu ministrul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.