Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Oliver-Felix Bănilă, a anunţat, luni, că în prima parte a activităţii sale va face o evaluare a activităţii instituţiei şi, cu siguranţă, planul de management pe care l-a propus la audierea pentru obţinerea postului va suferi modificări în funcţie de rezultatul evaluării. Bănilă spune că vrea să fie ”un şef cât mai eficient” şi că se bazează pe procurorii din subordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful structurii DIICOT a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că în zilele următoare îşi va începe mandatul şi va face o analiză cu privire la structura unităţii.

Întrebat ce fel de şef îşi doreşte să fie, Bănilă a spus că într-o astfel de structură este foarte greu să fie îndrăgit de toată lumea.

”Într-o astfel de stuctutră nu poţi să fii îndrăgit de toată lumea. Eu sunt conştient de acest lucru. O să încerc să fiu un şef cât mai eficient”, a spus Bănilă.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, planul său de mamagement va suferi modificări, în funcţie de analiza pe care o va face activităţii DIICOT.

Întrebat ce părere are despre procurorii care i-au criticat prestaţia de la interviul susţinut în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, Felix Bănilă a spus: ”Nu sunt nici pătimaş, nici ranchiunos. Voi trece sub auspiciile trecutului ceea ce s-a întâmplat”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Oliver-Felix Bănilă, pentru o perioadă de trei ani.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a procurorului Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT în 11 iunie, propunerea fiind avizată favorabil de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Contracandidatul lui Felix Bănilă la concursul pentru ocuparea postului de procuror şef al DIICOT a fost actualul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu. 

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.   

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT a expirat în 19 mai, fiind apoi prelungit cu şase luni, conform procedurii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.