DNA Ploieşti a început, miercuri după-amiază, urmărirea penală a fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru, după ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respinsă, au declarat surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pătru este inculpată în acest dosar - al doilea - pentru infracţiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare, iar la ora transmitrerii acestei ştiri ea este la audieri la DNA Ploieşti.

Potrivit surselor citate, cererea de recuzare a celor doi procurori din cadrul DNA Ploieşti care instrumentează dosarul de corupţie în care Ana Maria Pătru a fost citată, miercuri, în calitate de suspect, a fost respinsă de către DNA.

Ca urmare, DNA Ploieşti a început, miercuri după-amiază, urmărirea penală faţă de fostul preşedinte al AEP pentru infracţiunile de de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Avocatul Anei Maria Pătru a depus o cerere la DNA Bucureşti prin care îi recuză pe cei doi procurori care instrumentează al doilea dosar de corupţie al clientei sale, unul dintre anchetatori fiind şeful Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul DNA, procurorul Lucian Onea, iar solicitarea a fost trimisă prin fax la CSM, declarau pentru News.ro surse apropiate dosarului.

Miercuri dimineaţă, a sosirea la DNA, Ana Maria Pătru a invocat numele procurorului Onea, despre care a spus că împreună cu fostul preşedinte SIVECO, denunţător în dosar, se gândeşte ce dosare să îi mai facă.

Ea a spus despre cei doi că fac parte dintr-un "grup infracţional organizat".

Pătru a precizat că are calitatea de suspect. "Bănuiesc şi în ce dosar", a adăugat ea, vorbind despre "doamna Socol, care îşi aduce camarila şi mai face nişte denunţuri".

Fosta şefă a AEP a susţinut că i-a fost sunat copilul la şcoală pentru a-i spune că ea trebuie să vină în calitate de suspect la DNA.

"S-au gândit ei aşa frumos ieri să îmi sune copilul şi să îi spună că trebuie să vin eu la dumnealor astăzi.(...) Asta e maniera în care fac dumnealor anchete. Mi-au sunat copilul la şcoală. Ştiţi că pot să probez lucrul acesta", le-a spus ea jurnaliştilor

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, la începutul acestei luni, ca fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, trimisă în judecată de către DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, să rămână sub control judiciar, dar să poată părăsi ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.