Sentinţa finală în dosarul Loteria 2, în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi alte zece persoane sunt acuzate de manipularea pieţei de capital, va fi pronunţată joi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), după ce tribunalul a decis achitarea inculpaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 25 iunie 2015 achitarea lui Gheorghe Copos, a Cameliei Voiculescu, precum şi a altor 10 complici, judecaţi în dosarul „Loteria 2”. Cu toţii au fost acuzaţi de manipularea pieţei de capital.

În plus, Gheorghe Copos a fost acuzat de procurori că, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Ana Electronic" SA Bucureşti de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea de instrumente financiare şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

Camelia Voiculescu, fiica mai mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea de instrumente financiare şi de manipulare a pieţei de capital.

Conform DNA, Gheorghe Copos ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, şi apoi a finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, inculpaţii din dosarul Loteria II ar fi vândut şi revândut 40 de spaţii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbţie cu o altă firmă, obţinând venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrând apoi în "circuitul spălării", prin mai multe societăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.