Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu consideră oportună susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, însă decizia va fi luată în forurile statutare ale PSD. ”Când cineva accede într-o anumită funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitoare la activitatea domniei sale”, a spus Dăncilă, subliniind că şefa DNA a fost demisă de un ministru care a făcut parte din guvernul pe care-l conduce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu personal nu cred că este oportună o susţinere, dar acest lucru, aşa cum am scpus, îl vom stabili în forurile statutare ale partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor mele”, a sus, vineri, dpncilă, întrebată despre susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Când i s-a atras atenţia că preşedintele Klaus Iohannis a declarat inclusiv în cursul zilei de joi că o susţine pe Kovesi, dpncilă a spus: ”Fiecare avem dreptul la o opinie, aşa este în democraţie, dar dacă aceste opinii sunt divergente nu este un lucru neobişnuit. Este opinia mea şi o susţin. De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o anumită funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitoare la activitatea domniei sale şi acest lucru îl gândesc pentru toate persoanele, nu doar pentru doamna Kovesi. Ştiţi că doamna a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din Guvernul pe care-l conduc şi susţin ceea ce am spus şi atunci”, a mai spus Dăncilă.

Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror-şef european, contracandidatul ei procurorul francez Jean-François Bohnert fiind numit la şefia Parchetului Financiar Naţional, post pentru care a fost audiat în 11 iulie, anunţă RFI.
Conform RFI, Bohnert a fost favorizat de Emmanuel Macron pentru şefia Parchetului Naţional Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruţa Kövesi.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidaţi pentru şefia Parchetului European, cei doi având fiecare susţinerea unei instituţii europene (Parlament European si Consiliu).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.