Administratorul a două firme a fost condamnat de Tribunalul Călăraşi la trei ani şi opt luni de închisore cu executare pentru că ar fi obţinut ilegal aproape patru milioane de lei, fonduri nerambursabile, atât din bugetul Uniunii Europene, cât şi din cel naţional, prin simularea unei proceduri de licitaţie. În acelaşi dosar, fiica sa, asociat la una dintre firme, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Călăraşi a decis miercuri, condamnarea lui Ştefan Poienaru, administrator al SC Agrofam Holding SRL şi S.C. Agrofam Prod SRL, la data faptelor, la trei ani şi opt luni de închisoare pentru obţinerea ilegală a 3,8 milioane de lei fonduri nerambursabile.

În acelaşi dosar, Maria Ecaterina Văleanu Traicu, fiica sa şi asociat unic al S.C. Agrofam Prod SRL, la data comiterii faptelor, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, tatăl şi fiica au fost obligaţi să achite prejudiciul în valoare de 3.838.000 de lei.

Decizia Tribunalului Călăraşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii DNA au stabilit că între august 2009 şi septembrie 2010, în contextul unui proiect privind modernizarea unei exploataţii agricole, Ştefan Poienaru, în calitate de administrator al S.C. Agrofam Prod SRL a sprijinit-o pe Maria Ecaterina Văleanu Traicu, să manipuleze procedura de achiziţii, prin simularea unei proceduri de licitaţie pentru achiziţionarea de echipament, obţinând în această modalitate fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene şi bugetul naţional, în cuantum de 3.838.000 lei. De asemenea, bărbatul a sprijinit-o pe fiica sa să întocmească documente inexacte, prezentate ulterior autorităţii contractante şi în baza cărora aceasta din urmă a obţinut suma de bani respectivă. Cercetările procurorilor au scos la iveală, printre altele, faptul că echipamentul finanţat în cadrul proiectului a fost livrat firmei beneficiare, cu mai mult de un an înainte de a fi achiziţionat oficial în anul 2009, din fondurile nerambursabile primite.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.