Un bărbat din Braşov a fost arestat preventiv, vineri, după ce ar fi realizat operaţiuni ilegale cu moneda electronică Bitcoin, transferând în mod neautorizat date informatice aferente portofelelor virtuale ale mai multor clienţi ai unei firme care produce şi vinde echipamente electronice similare cu ATM-urile bancare ce permit tranzacţionarea acestei monede, dar şi pentru că şi-ar fi însuşit 73 de Bitcoini, valoarea unuia depăşind 1.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus, joi, reţinerea lui Ionuţ Sorin Niţă, pentru transfer neautorizat de date informatice,  acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Vineri, Tribunalul Braşov a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

”În cursul lunii iunie 2016, prin intermediul sistemelor informatice şi a reţelei VPN – Virtual Private Network (Reţea Informatică Privată Securizată)  aparţinând unei societăţi comerciale care produce şi comercializează echipamente electronice similare cu ATM-urile bancare ce permit tranzacţionarea de monedă electronică Bitcoin,  inculpatul Niţă Sorin Ionuţ  a transferat  în mod neautorizat date informatice aferente portofelelor virtuale ale mai multor clienţi, utilizând credenţialele primite în baza atribuţiilor de serviciu”, arată DIICOT.

Totodată, în perioada iunie 2016 – februarie 2017, bărbatul a introdus datele informatice aferente portofelelor virtuale accesate fără drept în reţeaua Bitcoin, generând transferuri în valoare de 73,91 bitcoini pe care şi i-a însuşit, în condiţiile în care valoarea unui bitcoin a depăşit în prezent 1.000 de dolari.

Alţi trei inculpaţi au fost puşi sub control judiciar în acest caz de procurorii  DIICOT– Serviciul Teritorial Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.