Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, scapă de acuzaţii, soluţia fiind de clasare a faptelor în cazul acestuia, a declarat, miercuri, la Antena 3, avocata Maria Vasii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu pot decât să salut curajul şi onoarea unui domn procuror care se pare că nu a fost antrenat în acele intenţii de manipulare în acest dosar. Aşadar, soluţia este de clasare în ceea ce îl priveşte pe domnul Dragne Ilie. S-a constatat că nu există faptă penală (...)”, a spus Maria Vasii, la Antena 3.

Cu privire la celelalte persoane reţinute în acest dosar, avocatul a spus: "Pentru celelalte persoane, în funcţie de situaţia fiecăreia, instanţa a fost învestită prin rechizitoriu. Este vorba de societăţi comerciale care nu aveau nicio legătură cu ferma de porci”.

În 9 august, Ilie Liviu Dragne a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală, alături de alte opt persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, instrumentat de Parchetul instanţei supreme. Ulterior, Ilie Liviu Dragne a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat sub control judiciar.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Tot atunci, procurorii au făcut percheziţii la ferma de porci Salcia şi la alte 80 de adrese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.