Un avocat de la Baroul Constanţa a fost pus sub control judiciar de DNA, după ce, în calitate de apărător al unui fost magistrat, ar fi încercat să convingă un bărbat, pentru a obţine achitarea într-un dosar, să îşi schimbe declaraţiile în faţa procurorilor, în sensul de a susţine că suma de 500 de euro remisă fostului procuror nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând de luni, faţă de Adrian Avram, avocat la Baroul Constanţa, pentru favorizarea făptuitorului.

În 7 decembrie 2016, Adrian Avram, în calitate de avocat şi apărător ales al lui Vasile Balaican - trimis în judecată de DNA – Serviciul Teritorial Constanţa pentru trafic de influenţă - ”l-a abordat pe Răzvan Dimoftache, căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi”, precizează anchetatorii.

”Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-şi schimbe declaraţiile date în faţa procurorilor în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior. În opinia inculpatului Avram Adrian, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare”, arată DNA, care precizează că această precizare a fost făcută după ce Adrian Avram a afirmat că a studiat dosarul şi prevedea că se va ajunge la condamnări.

De asemenea, avocatul a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi să îşi însuşească ”teza mincinoasă a împrumutului”.

Ulterior, în alte două rânduri, Adrian Avram i-a transmis lui Răzvan Dimoftache că este bine să îşi însuşească apărarea formulată de Vasile Balaican, în sensul că banii daţi acestuia din urmă au reprezentat un împrumut şi nu preţul traficării influenţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.