Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului Judecătoriei Satu Mare să îl cerceteze pe fostul rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti Liviu Tăut pentru conflict de interese, întrucât în perioada în care a fost la conducerea instituţiei de învăţământ, a semnat mai multe documente ale unui proiect finanţat cu fonduri europene şi, totodată, a fost expert pe termen lung în acest proiect, obţinând astfel peste 25.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesizarea a fost trimisă Parchetului Judecătoriei Satu Mare după ce inspectorii de integritate care au făcut verificări în acest caz au găsit indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Ioan Liviu Tăut, din perioada în care acesta a fost împuternicit să exercite temporar funcţia de rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

“În exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat şi aprobat mai multe documente aferente proiectului «Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară» (beneficiar Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» din Bucureşti), în cadrul căruia a făcut parte din echipa de implementare în calitate de expert pe termen lung, obţinând astfel un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 25.257 lei”, potrivit ANI.

Procurorii vor deschide un dosar de cercetare în urma sesizării ANI, urmând să stabilească dacă Ioan Liviu Tăut va fi pus sub acuzare pentru conflict de interese.

Comisarul şef de poliţie Ioan Liviu Tăut a fost împuternicit, în martie 2011, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Potrivit Codului penal, “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.