Procurorul şef interimar al DNA, Anca Jurma, a declarat că, marţi, a discutat "printre picături" cu ministrul Justiţiei despre întâlnirea pe care a avut-o cu fostul ambasador al SUA Hans Klemm, precizând că întrevederea a avut loc la sediul DNA, şi nu la ambasada Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jurma a fost întrebată de jurnalişti dacă a discutat cu ministrul Justiţiei despre întâlnirea pe care a avut-o cu fostul ambasador al SUA Hans Klemm.
 
"Printre picături, dar mă bucur că mi-aţi pus această întrebare pentru că iarăşi, din păcate, se vehiculează informaţii eronate în spaţiul public. Nu m-am deplasat la ambasada Statelor Unite, cine are curiozitatea să vadă în acea poză - pe care nu eu am făcut-o publică - se vede steagul DNA-ului, deci întâlnirea a fost la sediul DNA", a răspuns Anca Jurma.
 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, aflat oficial în concediu până în 17 august, s-a întâlnit, marţi, cu procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Anca Jurma, după ce Toader a cerut situaţia delegărilor şi detaşărilor la DNA, dar şi în contextul în care spunea că îi va cere Ancăi Jurma explicaţii legate de întâlnirea acesteia cu fostul cu ambasador al SUA în România Hans Klemm. Tudorel Toader a precizat, marţi dimineaţă, că a solicitat această întâlnire de săptămâna trecută.
 
“Voi încerca să am o discuţie cu ei (cu Augustin Lazăr şi Anca Jurma – n.r.) cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiţiei, să întreb cât de normal este ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi şi n-a plouat”, declara Tudorel Toader, săptămâna trecută, la Antena 3.
 

El spunea că procurorul colaborează cu structurile aferente ale statului, iar ambasadorii colaborează cu ministrul de Externe. “Ideea este următoare - procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat (...) ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Şi îi voi întreba <voi aveţi reprezentativitatea aceasta a relaţiilor externe?>. Categoric nu o au”, declara ministrul Justiţiei.

În 17 iulie, ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit cu procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Anca Jurma, pe care au asigurat-o de continuarea sprijinului ambasadei, anunţa reprezentanţa diplomatică la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.