Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis în mesajul zilnic că a avut loc prima şedinţă a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, din timpul războiului, unde s-a discutat un set de probleme, în special reconstrucţia ţării. Lucrăm deja la toate detaliile pentru ca proiectul de reconstrucţie postbelică să poată fi implementat rapid şi cât mai eficient, spune liderul ucrainean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi a avut loc o şedinţă a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale. Prima întâlnire din timpul războiului pe scară largă. S-a discutat un set de probleme. În special, reconstrucţia ţării noastre. Lucrăm deja la toate detaliile pentru ca proiectul de reconstrucţie postbelică să poată fi implementat rapid şi cât mai eficient”, anunţă preşedintele ucrainean.

El menţionează că aşteaptă cereri şi propuneri specifice din partea autorităţilor locale, pentru a putea vorbi concret cu partenerii lor, cu Uniunea Europeană, cu donatorii internaţionali.

”Comunităţile trebuie să furnizeze toate informaţiile despre locuinţele distruse, toate obiectele deteriorate”, adaugă el.

”Am discutat cum şi în ce ordine să construim, cum să organizăm achiziţia de locuinţe. Scopul nostru nu este doar să reconstruim tot ceea ce a fost distrus de ocupanţi, dar şi de a rezolva probleme vechi cu cozile pentru locuinţe, pentru ca toţi militarii, salvatorii, poliţiştii, toţi cei care lucrează pentru stat să aibă o locuinţă proprie. Astăzi, în Congres, am auzit rapoartele privind furnizarea cât mai devreme posibilă de locuinţe pentru IDP”, a mai spus liderul ucrainean.

Zelenski a transmis un mesaj şi către cei care apără sudul ţării.

”Astăzi vreau să-i susţin în mod special pe ucrainenii din sudul ţării noastre. În Herson, în toate comunităţile din regiune, în districtele ocupate temporar din regiunea Zaporizhzhia. Sunt recunoscător tuturor celor care nu renunţă, care protestează, care ignoră ocupanţii şi arată acelor proscrişi care au devenit colaboratori că nu au viitor. Cu cât rezistenţa noastră este mai puternică acum, cu atât mai multă respingere vor vedea ocupanţii, cu atât viaţa normală se va întoarce mai repede pe pământul nostru”, spune Zelenski.

Preşedintele Ucrainei arată că ”forţele Armate ale Ucrainei continuă să învingă invadatorii pe întreg teritoriul pe care continuă luptele”.

”Sunt recunoscător fiecăruia dintre apărătorii noştri care face totul pentru ca Rusia să piardă. Mariupol, Marinka, Popasna, Severodoneţk, Izyum, Rubijne, Dniprorudne, Melitopol şi toate celelalte oraşe şi comunităţi care se află acum în epicentrul luptei pentru Ucraina. Acolo are loc lupta pentru viitorul poporului nostru. Mulţumim tuturor celor care ne apropie victoria!”, mai spune preşedintele ucrainean. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.