Mii de susţinători ai preşedintelui Recep Tayyip Erdogan s-au strâns, duminică seară, strângă în piaţa Taksim din Istanbul, pentru a sărbători victoria la referendumul de modificare a Constituţiei, ce îi va oferi şefului statului prerogative sporite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini din centrul Istanbulului arată oamenii care cântă, dansează şi agită drapele ale Turciei. O parte dintre ei au aruncat cu artificii.

 

Anterior, Piaţa Taksim a fost închisă traficului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat victoria în referendum şi i-a felicitat telefonic pe premierul Binali Yildirim şi pe liderul Partidului Mişcarea Naţionalistă (MHP), de opoziţie, dar care a susţinut modificarea Costituţiei, pentru a-i felicita, au declarat oficiali guvernamentali.

Foto: Twitter.com
Foto: Twitter.com

De partea celaltă, partidele de opoziţie CHP şi HDP denunţă nereguli la vot şi contestă rezultatul.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a mai mult de 98 din voturi, peste 51 % dintre turci au votat pentru modificarea Constituţiei, iar 48,66% împotrivă.

Foto: Twitter.com
Foto: Twitter.com

Aproximativ 55 de milioane de alegători turci au fost chemaţi duminică la urne pentru a se pronunţa prin referendum asupra propunerii de modificare a Constituţiei ce ar transforma ţara din regim parlamentar în regim prezidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.