Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri după-amiază că s-a ajuns la un blocaj în ceea ce priveşte problema cotelor obligatorii de migranţi între susţinătorii schemei europene de relocare şi opozanţii acesteia, printre care se numără în special statele grupului Vişegrad, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem într-un blocaj, pe care nu putem să-l rezolvăm”, a anunţat prim-ministrul maghiar.

De asemenea, acesta a precizat că reprezentanţii Consiliului European i-au cerut premierului slovac să vină cu o soluţie alternativă până la următorul summit european de la finele anului.

Viktor Orban a propus eliminarea permanentă a cotelor obligatorii de pe agendă, întrucât există o opoziţie invariabilă faţă de schema de relocare în statele est-europene. Însă, propunerea a fost imediat respinsă de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În urmă cu trei săptămâni, alegătorii maghiari au votat într-o proporţie de 98,2% pentru respingerea cotelor de migranţi, însă referendumul controversat urmează să fie invalidat din punct de vedere legal pentru că nu a îndeplinit prezenţa minimă la vot de 50%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.