Văduva fostului spion KGB Aleksandr Litvinenko, ucis după ce s-a refugiat în Anglia, a îndemnat Marea Britanie să adopte o listă americană de sancţiuni vizând ruşii suspectaţi că au comis crime în străinătate, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleksandr Litvinenko a murit în noiembrie 2006, la trei săptămâni după ce a băut un ceai ce conţinea plutoniu-210, o substanţă radioactivă.

O anchetă britanică a conchis în 2016 că fostul agent KGB a fost ucis de serviciul rus de secuitate FSB (fostul KGB).

Văduva lui Aleksandr Litvinenko, Marina, a apreciat luni, într-un interviu pentru AP, că în urma recentei otrăviri a lui Serghei Skripal, un fost colonel GRU care a spionat în favoatrea Marii Britanii, Londra ar trebui să se alăture altor ţări şi să vizeze persoane ale căror nume apar pe lista americană Magniţki.

Ea a preciat că pot fi necesare şi alte măsuri, însă ”atunci când le permiţi acestor oameni să-ţi folosească ţara în vacanţă, să-şi cumpere proprietăţi, să-şi crească copiii, înseamnă că le permiţi orice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.