Potrivit autorităţilor turce, 34 de oameni au murit, iar alţi 125 au fost răniţi într-o explozie produsă duminică în centrul capitalei turce, Ankara. Biroul Guvernatorului local a confirmat că a fost vorba de un atentat cu maşină-capcană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Bilanţul atentatului de la Ankara a crescut la 34 de morţi şi 125 de răniţi, dintre care 19 sunt în stare critică, a anunţat ministrul turc al sănătăţii, citat de Reuters.

UPDATE: Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter şi Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă, soldată cu 32 de morţi şi 75 de răniţi, au fost difuzate online, relatează Reuters.

 

UPDATE: Cel puţin 32 de oameni au murit şi alţi 75 au fost răniţi în explozia de la Ankara, au anunţat oficiali din serviciile de securitate citate de Sky News.

UPDATE: Datele iniţiale sugerează că PKK sau o grupare afiliată este responsabilă pentru atentatul  soldat cu 27 de morţi şi peste 75 de răniţi, produs duminică la Ankara, a declarat un oficial din serviciile de securitate, citat de Reuters. “Potrivit datelor iniţiale, se pare că atacul a fost comis fie de PKK, fie de o organizaţie afiliată”, a spus oficialul citat sub acoperirea anonimatului.

Un înalt oficial din serviciile de securitate a declarat că explozia a fost provocată de o maşină plină cu explozibili, în timp ce un altul a spus că după deflagraţie s-au auzit focuri de armă.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Imagini filmate la scurt timp după explozie arată numeroase ambulanţe la faţa locului. Martori au declarat că au văzut coloana de fum de la 2,5 kilometri distanţă.

Atacul a avut loc la ora locală şi a României 18.43, când  zona, unde se află un tribunal, precum şi Ministerul Justiţiei şi cel de Interne, era foarte aglomerată.

Potrivit postului TRT, un vehicul a explodat când a lovit un autobuz în care se aflau circa 20 de oameni. De altfel, un jurnalist al canalului a scris pe contul personal de Twitter că numărul morţilor ar fi 138. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Ambasada Statelor Unite în Turcia a transmis în urmă cu două zile un avertisment privind un posibil atac terorist la Ankara, vizând instituţii ale statului.Acesta este al treilea atentat care loveşte Ankara în ultimele cinci luni. La 17 februarie, 29 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat comis de PKK, iar la 10 octombrie, alte 107 au fost ucise. Doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat atunci în aer la un miting pentru pace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.