Accesul automobiliştilor în Terminalul 1 al Aeroportului Paris-Charles de Gaulle a fost blocat de manifestanţi, anunţă joi grupul Aéroports de Paris, iar un motociclist a murit într-un accident cu o maşină la Argœuves, în apropiere de Amiens, într-o zonă în care erau organizate baraje în cadrul contestării reformei pensionării, potrivit prefecturii şi pompierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia se afla pe Aeroportului Paris-Charles de Gaulle, iar automobiliştii coborau din maşini pentru a se duce pe jos în aeroport.

Imagini şi înregistrări video de la protest au fost postate pe reţele de socializare de către manifestanţi.

Pe de altă parte, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) le cere companiilor aeriene să anuleze, ca măsură de prevenţie, 15-30% dintre zborurile de pe mai multe aeroporturi.

Aceste anulări de plecări vizează - vineri - 30% dintre zborurile de pe Aeroportul Paris-Orly şi 20% la Marseille-Provence, Bordeaux şi Lyon.

Greva continuă sâmbătă, când urmează să fie anulate 15% dintre zborurile de pe Aeroportul Paris-Orly şi 20% la Marseille-Provence, Bordeaux şi Lyon.

”DGAC îi îndeamnă pe toţi pasagerii care pot s-o facă să-şi amâne călătoria şi să se informeze la compania aeriană pentru a afla situaţia zborului lor”, recomandă într-un comunicat direcţia.

Pe de altă parte, un motociclist a murit într-o coliziune cu o maşină, la Argœuves, în apropiere de Amiens, într-o zonă industrială în care se organizau baraje, în cazdul zilei de mobilizare de joi împotriva reformei pensionării.

Pompieri din Somme au intervenit joi, către ora locală 6.40 (7.40, ora României), în apropiere de ZI Nord, la un accident între un motociclist şi un vehicul uşor, a anunţat prefectutra din Somme, fără să ofere detalii despre circumstanţele accidentului.

Motociclistul a fost declarat mort la faţa locului, potrivit prefecturii.

Serviciul departamental de luptă împotriva incendiilor şi salvare din Somme a declarat AFP că a avut loc o coliziune puternică între o motocicletă şi un autoturism.

Potrivit unui consilier departamental socialist, Frédéric Fauvet (PS), care a venit la faţa locului la 20 de minute după ciocnire, accidentul a avut loc înainte cu 200 de metri de un sens giratoriu, unde manifestanţi au instalat joi dimineaţa un baraj.

Potrivit consilierului, care a cules informaţii de la salvatori şi sindicalişti aflaţi la faţa locului, motociclistul a înaintat până la sensul giratoriu şi s-a certat cu protestatari, care i-au spus că vehiculele pe două roţi pot trece, dar nu şi alte vehicule.

”În pofida acestor informaţii, el a ales să se întoarcă don drum” şi a plecat cu o ”viteză excesivă”, a declarat alesul AFP.

El a lovit, atunci, la o viteză mare, un vehicul care intra pe drum.

”Consider că este mai degrabă vorba despre un accident de circulaţie”, a subliniat Frédéric Fauvet, precizând că nu exista un ambuteiaj în sensul giratoriu.

Pe de altă parte, facultăţi de la Clermont-Ferrand, Lille, Strasbourg, Lyon-2, Rennes-2 participau joi la mobilizare.

Universităţile Panthéon-Assas, Aix-Marseille şi Lyon-3, care nu participă de obicei la mobilizări, au fost închise.

Ele au anticipat aceste manifestaţii şi au decis să ţină cursuri la distanţă.

”Nereacţionând împotriva blocajelor, universităţile devin complice. Suntem surprinşi să nu vedem nicio luare de poziţie a ministerului cu privire la acest subiect. Este un atac la adresa reuşitei studenţilor”, declară Le Figaro un delegat naţional al Sindicatului Studenţilor de Dreapta UNI, Rémy Perrad.

Pe de altă parte, Prefectura Parisului relevă o ”scădere a depozitării (gunoiului) pe calea publică”, în urma rechiziţionării, săptămâna trecută, a unor gunoieri.

Însă situaţia rămâne declicată, după ce gunoierii au decis să-şi continue protestele.

O revenire la normal în cartierele îngropate în gunoaie urmează să dureze ”câteva săptămâni”, potrivit cotidianului francez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.