Ministrul britanic al Educaţiei Damian Hinds a dezminţit duminică zvonuri potrivit cărora numeroşi membri ai Guvernului susţin organizarea unui al doilea referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Euripeană (UE) în vederea unei ieşiri din impas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu, un al doilea referendum ar crea disensiuni. O consultare a avut loc. Am avut un referendum şi trebuie acum să-l punem în aplicare”, a declarat Damian Hinds, îndemnându-i pe deputaţii britanici să ratifice acordul ”echilibrat” pe care premierul Theresa May l-a încheiat cu Bruxellesul.

Theresa May a anunţat la începutul săptămânii o amânare a ratificării acestui acord în Camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, de frică să nu fie respins şi a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Ea s-a dus la Bruxelles joi, pentru a obţine ”reasigurări” în măsură să disipeze rezervele aleşilor britanici, însă Cei 27 au exclus să redeschidă negocierea Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.