David Carrick, un agent din trupele de elită ale poliţiei metropolitane britanice, în vârstă de 48 de ani, a recunoscut că este un violator în serie, care are la activ zeci de infracţiuni sexuale grave, comise timp de 17 ani, relatează BBC şi The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţistul David Carrick, agent înarmat în cadrul comandamentului de protecţie parlamentară şi diplomatică, a recunoscut luni 49 de capete de acuzare, unele dintre ele detaliind infracţiuni multiple împotriva a 12 femei.

"Acesta este un bărbat care a degradat, a înjosit, a agresat sexual şi a violat femei fără încetare", a declarat procurorul. "Pe măsură ce timpul trecea, gravitatea infracţiunilor sale s-a intensificat, pentru că a căpătat curaj, crezând că va scăpa nepedepsit", a arătat acuzarea.

Poliţia şi procurorii spun că acuzatul a profitat de poziţia sa de agent al poliţiei metropolitane pentru a ademeni femei, pe care apoi le-a terorizat şi umilit pentru a le face să păstreze tăcerea cu privire la atacurile sale sexuale.

Amploarea infracţiunilor comise de Carrick îl transformă într-unul dintre cei mai înrăiţi prădători sexuali din istoria criminală modernă a Marii Britanii.

După mai mult de un an de audieri premergătoare procesului - care a fost sub incidenţa unor restricţii stricte pentru presă -  Carrick a pledat luni vinovat la ultimele şase acuzaţii, după ce în decembrie a pledat vinovat la alte 43 de acuzaţii. În total, Carrick a recunoscut 49 de acuzaţii, între care 24 de capete de acuzare de viol şi nouă capete de acuzare pentru agresiune sexuală.

În schimb, el a pledat nevinovat în cazul violului unei femei a cărei plângere a dus, de fapt, la arestarea sa, în octombrie 2021.

Pentru că a pledat vinovat, luni, la tribunalul Southwark Crown, presa poate relata acum, potrivit legii, despre faptele de care este acuzat.

POLIŢISTUL ÎŞI UMILEA VICTIMELE BĂGÂNDU-LE DEZBRĂCATE ÎNTR-O DEBARA

Poliţia şi procurorii spun că David Carrick a căutat să îşi domine şi să îşi umilească victimele, transformând, de pildă, o debara micuţă aflată sub scări într-un spaţiu întunecat în care unele dintre ele erau obligate să stea dezbrăcate şi înghesuite ore întregi. El le abuza verbal pe femei, numind-o pe una dintre ele "sclava sa", şi a folosit violenţa sexuală pentru a le degrada, inclusiv urinând pe unele dintre ele.

Un incident a avut loc înainte ca David Carrick să se alăture Poliţiei Metropolitane, în 2001. Într-un alt incident, petrecut în 2002, poliţistul ar fi muşcat-o de umăr pe o femeie, după ce relaţia lor s-a încheiat. Incidentul ar fi avut loc chiar în timpul perioadei de probă.

Înainte de un alt presupus atac asupra unei femei, în septembrie 2020, Carrick şi-ar fi arătat legitimaţia de poliţist pentru a o face pe femeie să se simtă în siguranţă, s-a lăudat că l-a păzit pe premier şi a spus că porecla lui de la serviciu este "Dave cel rău".

Carrick a fost promovat în 2009 de la agent care patrula pe străzi la calitatea de membru al unei unităţi armate de elită, Comandamentul de protecţie parlamentară şi diplomatică, care păzeşte ambasadele, Downing Street şi Parlamentul.

Alte victime pe care recunoaşte că le-a atacat au fost avertizate că, dacă vor vorbi despre faptul că le-a violat şi agresat sexual, nu vor fi crezute, deoarece era agent de poliţie.

Majoritatea infracţiunilor au avut loc în Hertfordshire, unde agentul locuia.

POLIŢIA METROPOLITANĂ ÎŞI CERE SCUZE ŞI DECLANŞEAZĂ VERIFICĂRI ÎN CAZUL ALTOR ANGAJAŢI

La rândul său, Poliţia Metropolitană a recunoscut că a greşit prin faptul că nu a reuşit să depisteze pericolul tot mai mare pe care îl reprezenta David Carrick în timpul celor 20 de ani de serviciu petrecuţi în rândul forţelor sale, deşi existau unele semnale şi informaţii. Până să fie arestat, Poliţia Metropolitană fusese informată, între 2000 şi 2021, despre nouă incidente, inclusiv atacuri, pe care Carrick le avusese cu diverse femei, dar nu s-a luat nicio măsură, întrucât victimele fie au refuzat să depună o plângere oficială, fie au încetat să mai coopereze în ancheta poliţiei.

Anchetatorii bănuiesc că David Carrick a avut şi alte victime care nu s-au prezentat încă sau care le-au povestit detectivilor despre atacurile agentului, dar nu au depus plângere, pentru că nu au putut face faţă traumei unui proces. 

Carrick le-a cunoscut pe unele femei prin intermediul aplicaţiilor de dating, altele erau cunoştinţe sau femei pe care le-a întâlnit în viaţa de zi cu zi. Una dintre femei a fost atacată, deşi avea o relaţie de trei ani cu agentul de la Met.

Poliţia metropolitană recunoaşte că ar fi trebuit să detecteze ameninţarea pe care agentul său o reprezenta pentru femei încă din 2001, când a trecut prima dată de procedura de verificare. În schimb, în 2009, i s-a dat o armă şi, în ciuda plângerilor împotriva sa, a trecut din nou de verificări în 2017.

Barbara Gray, comisar adjunct la Met, a declarat că forţele de ordine examinează acum fiecare plângere anterioară de abuz domestic sau infracţiune sexuală împotriva a aproximativ 1.000 dintre cei 45.000 de agenţi şi angajaţi ai Met.

Purtând un costum albastru şi cravată, David Carrick a stat cu capul plecat şi mâinile împreunate la spate după ce audierea s-a încheiat luni. El va fi condamnat luna viitoare, probabil în 6-7 februarie, şi riscă o pedeapsă lungă cu închisoarea.

Poliţia Metropolitană a declarat că va începe marţi procesul de excludere oficială a lui Carrick din rândul forţelor sale. El a servit în armată înainte de a se alătura celei mai mari forţe de poliţie din Marea Britanie.

Pentru că restricţiile de relatare au fost ridicate, The Guardian dezvăluie că unul din motivele, rămas până acum secret, pentru care Cressida Dick, fosta şefă a poliţiei londoneze, a fost demisă din funcţie în februarie 2022 de către primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost tocmai scandalul Carrick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.