Ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, a declarat luni că autorităţile maghiare discută în mod regulat cu cele române despre o suplimentare a măsurilor de protecţie de la graniţa comună, în special dacă ruta migratorie din vestul Balcanilor se va schimba în direcţia României, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Guvernului Ungariei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre aceste măsuri suplimentare de protecţie se numără şi ridicarea unui gard antiimigraţie la graniţa dintre România şi Ungaria.

Conform ministrului de Externe al Ungariei, peste 50.000 de imigranţi au pătruns ilegal în Italia în acest an, cu 47% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce în România au intrat ilegal, în 2017, 1.054 de imigranţi, cu 70% mai mulţi faţă de anul trecut.

Guvernul maghiar este determinat să continue politica antiimigraţionistă, în ciuda criticilor dure lansate de către Bruxelles.

Parlamentul European a adoptat inclusiv o rezoluţie prin care cere blocului comunitar să lanseze o procedură de sancţionare a Budapestei.

Autorităţile maghiare au finalizat pe 28 aprilie un al doilea gard antiimigraţie la graniţa cu Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.