Numeroşi canadieni sunt ”stupefiaţi şi îngroziţi” de violenţele de după moartea lui George Floyd, un afroamerican, în Statele Unite, apreciază premierul canadian Justin Trudeau, care-şi îndeamnă concetăţenii să lupte împotriva rasismului în Canada, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numeroşi canadieni de toate originile privesc informaţiile care vin din Statele Unite cu stupefacţie şi oroare”, a subliniat Trudeau vineri, într-un rar comentariu cu privire la situaţia vecinului american.

”Rasismul este real. El este prezent în Statele Unite, dar şi în Canada”, a apreciat el într-o conferinţă de presă.

Justin Trudeau i-a îndemnat pe canadieni să dea dovadă de ”solidaritate faţă de alţii”, ”indiferent că este împotriva rasismului faţă de persoanele de culoare sau asiatici”, a subliniat el.

Premierul canadian a denunţat săptămâna trecută o ascensiune a agresiunilor vizând canadieni de origine asiatică, în urma unei multiplicări în ultimele luni, din cauza epidemiei covid-19.

”Noi ştim că zilnic oamenii se confruntă cu discriminarea sistemică, prejudecăţi inconştiente, cu raismul faţă de persoane de culoare” şi asiatici, a insistat el. ”Trebuie să facem mai mult (...), avem treabă de făcut aici”.

De cealaltă parte a frontierei, mii de persoane cer dreptate după moartea lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani care, potrivit unei înregistrări video care a devenit virală pe Internet, pare că a fost asfixiat luni seara de către un poliţist în timpul unei arestări în forţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.