Sora trăgătorului din atacul care a avut loc în Dayton, Ohio, se află printre cele nouă persoane ucise, a anunţat duminică poliţia, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Megan Betts, în vârstă de 22 de ani, a fost identificată printre persoanele decedate, la o conferinţă de presă la care au fost anunţate numele acestora.

Cel puţin 27 de persoane au fost rănite în atacul armat, al doilea care a avut loc în Statele Unite în ultimele 24 de ore. Cel puţin  alte 20 de persoane au fost ucise în atacul din El Paso, Texas, cu câteva ore mai devreme.

Poliţia l-a împuşcat mortal pe trăgătorul din Dayton, la faţa locului, la câteva minute după ce acesta a deschis focul.

Autorităţile au spus că investighează încă motivele posibile.

Connor Betts a deschis focul la ora locală 01:07 (05:07 GMT), în districtul Oregon al centrului oraşului. Acesta purta o vestă antiglonţ şi muniţie suplimentară pentru o armă de asalt de calibru 223, cu încărcător de mare capacitate, potrivit poliţiei.

”Este greu de imaginat că a existat discriminare în atac...s-a întâmplat într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a declarat şeful adjunct al poliţiei, Matt Carper.

Spitalele din apropiere au primit 27 de oameni şi au extternat 15 până la ora locală 10:00.

Arhiva Violenţelor Armate, care clasifică atacurile ca fiind în masă de la cel puţin patru persoane împuşcate sau ucise, a anunţat că în acest an au avut loc 251 de atacuri de acest fel.

Un priveghi urma să aibă loc la ora locală 20:00 în districtul Oregon, unde a avut loc atacul, potrivit primarului din Dayton, Nan Whale.

La câteva ore după ce a fost numit de presă, poliţia a confirmat că atacatorul este un tânăr de 24 de ani, Connor Betts, din Bellbrook, Ohio.

Poliţia a percheziţionat duminică locuinţa acestuia.

Presa a relatat că sora acestuia, Megan Betts, a fost găsită decedată în maşină, de către iubitul acesteia.

”Nu cunoaştem gândurile trăgătorului”, a spus primarul Whaley.

Agenţi FBI asistă poliţia în investigaţie.

Într-o serie de conferinţe de presă, primarul Whaley a cerut oamenilor să gândească la persoanele ”care au mers în centrul oraşului sâmbătă noaptea şi au crezut că vor fi în siguranţă”.

Aceasta a spus că districtul Oregon a fost ”unul dintre cele mai sigure locuri din întreaga regiune”.

”Practic, ne aflăm în situaţia în care în ţara noastră acestea (atacurile) au loc la întâmplare”, a spus ea.

Whaley a mai spus că oraşul a avut ”un an foarte greu”, făcând o comparaţie cu o serie de 14 tornade care au afectat Dayton în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.