Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că armata siriană şi aliaţii săi au reuşit miercuri seară să reintre în oraşul antic Palmira, după ce i-au împins pe jihadiştii Statului Islamic, care au controlat în ultimele trei luni localitatea din provincia Homs, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hezbollah a precizat anterior că forţele guvernamentale siriene au eliberat citadela şi au preluat controlul asupra unui complex modern de palate din sud-vestul Palmirei.

Jihadiştii Statului Islamic au capturat de două ori în ultimii şase ani oraşul Palmira, care găzduieşte o serie de ruine antice incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

De asemenea, militanţii au distrus mai multe monumente antice în timpul celor două ocupaţii - distrugerea fiind condamnată drept crimă de război de către Naţiunile Unite.

”Intrarea armatei în oraş va începe imediat”, a declarat anterior o sursă din armata lui Bashar al-Assad.

Forţele guvernamentale au eliberat inclusiv o zonă cunoscută drept ”triunghiul Palmirei”, după o serie de progrese importante sprijinite de raidurile aeriene ale Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.